Hampus' dagbok
September 2004


Den 2 september var det exakt tre månader sen jag kom till mitt hem. Helt otroligt vad tiden har gått fort! Och den 7 september fyllde jag 5 månader! Så det blev ett litet "födelsedagskalas".

Vi har varit mycket i skogen och plockat massvis med svamp. Det är väldigt trevliga promenader. Och så badar vi fortfarande mycket och har gjort ett par fina utflykter i skärgården. Jag tycker det är jätte-roligt att åka båt! Vi la till vid en ö där vi fikade och badade. Och så åt vi melon. När det gäller mat så gillar jag faktiskt det mesta. Torrfordret är gott men det är också gott med en morot eller en bit melon eller nåt annat ibland.

Jag är ganska duktig men jag hörde hur matte berättade för husse häromdagen att hon hade anmält oss till en valpkurs. Så jag ska alltså gå i hundskola! Jag vet inte när den börjar än och jag vet inte heller riktigt vad det innebär men det blir säkert roligt!

Jag har börjat tappa mjölktänderna och mattemor och matte har hittat 3 stycken som de har lagt i en liten ask.

En fredag så åkte vi in till stan till ett hunddagis. Vad många hundar det fanns där! Matte tyckte att vi skulle hälsa på dem men jag tyckte de var så vilda så jag gömde mig bakom matte. Fast killen som jobbar på hunddagiset verkar vara helt ok. Honom gillar jag verkligen. Sen åkte matte iväg och - tro det eller ej - hon lämnade mig där!!! Jag pep lite i början men sen så var det ju så mycket annat där så jag glömde snart att pipa och lekte lite försiktigt med en Golden Retriever, som heter Chiva. Efter lite mer än en timme så kom matte igen och hämtade mig och så åkte vi hem igen. NÅgra dagar senare åkte vi till hunddagiset igen och då var jag inte alls rädd längre. Det var faktiskt jätte-kul att komma dit igen och denna gången pep jag inte alls när matte åkte iväg för jag visste ju att hon skulle komma tillbaka snart. Och det gjorde hon också efter ett par timmar.

En lördag så fick vi besök av goda vänner till min matte och husse. De har också en hund, en Golden Retriever som heter Kimba och är 2 år gammal. Först var jag lite rädd men sen gick det ganska bra och vi lekte bra ihopa. Och så gick vi också ner till havet och badade. Fastän Kimba är äldre än jag, så är jag åtminstone större, eller rättare sagt, högre än hon!

Den 22 september åkte matte, mattemor och jag upp till Klockrike. Det blev en trevlig utflykt. På vägen upp, mellan Växjö och Jönköping, svängde vi av stora vägen och gick en promenad genom skogen. Det var härligt! Och så hittade vi massvis med trattkantarell. Som tur var så hade matte och mattemor med sig en svampkorg! Sen gick färden vidare till Jönköping, där vi träffade husse! Jag blev jätte-förvånad och glad när jag fick se honom där! Och så åkte vi gemensamt upp till Klockrike till mitt förra hem. Jag fick träffa min uppfödare och hennes familj och även min lillasyster! Det var så kul. Hon heter Zoe, är jätte-söt, mycket mindre än jag och sååå vild! Först var jag lite reserverad men sen så hade vi väldigt roligt.

Efter ett par timmar åkte husse, matte och mattemor igen och jag fick stanna där! Men det var inte alls tokigt. Jag fick ju vara tillsammans med min lillasyster och andra hundar. En gång fick jag också följa med till hundskolan! Det var en upplevelse! Och där träffade jag några stycken till av mina syskon! Och Gunilla, min uppfödare, sa att jag var så snäll och kolugn! Men hon sa också att jag drar lite för mycket i koppel. Men det ska nog bli bättre med tiden.

Den 26 september kom min husse och matte, som hade varit i Tyskland några dagar, tillbaka för att hämta mig. Jag blev överlycklig när jag fick se dem igen! Och så åkte vi hem och jag tyckte det var underbart att komma tillbaka till mitt hem och min trädgård!

Och så fortsätter jag att växa så det knackar! Den 16 september vägde jag 28 kg och den 27 september vägde jag 29 kg.

hampus048.jpg (97283 bytes)
Vid stranden

hampus049.jpg (97283 bytes)
I skärgården

hampus050.jpg (97283 bytes)
I skärgården

hampus051.jpg (97283 bytes)
I skärgården

hampus052.jpg (97283 bytes)
Hemma på altanen

hampus053.jpg (97283 bytes)
Hampus och Kimba

hampus054.jpg (97283 bytes)
Hampus och Kimba

hampus056.jpg (97283 bytes)
Hampus och Kimba

hampus057.jpg (97283 bytes)
Hampus och Kimba

hampus058.jpg (97283 bytes)
Hampus och Kimba

hampus059.jpg (97283 bytes)
Zoe

hampus060.jpg (97283 bytes)
Hampus och Zoe

hampus061.jpg (97283 bytes)
Hampus och Zoe

hampus062.jpg (97283 bytes)
Hampus och Zoe


tassar.jpg (23028 bytes)

Tillbaka till Hampus' svenska sida

Zurück zu Hampus' deutschen Seite

Back to Hampus' English page