Hampus' dagbok
November 2004

Efter ett par veckors uppehåll var det dags igen för valpkursen. Åter igen var det jätte-mycket teori och hade inte både husse och matte gått med mig till hundskolan hade jag fått sitta i bilen eller en bur så länge teorin håller på. Det är inte speciellt bra. Men under tiden matte gick på teorin gjorde husse och jag en jätte-lång och trevlig promenad. Sen var det dags för hela skolklassen att ge sig ut i skogen för nu skulle vi ut och spåra. Det var jätte-kul. Matte gick 100 meter in i skogen och gömde en leksak och lite godis där. Sen kom hon ut på ett annat ställe. Och sen så gick vi tillsammans in i skogen igen, jag gick före. Och så gick jag raka spåret till leksaken. Husse och matte tyckte jag var jätte-duktig.

Men jag hörde också hur husse och matte pratade om hundskolan och att de funderar på att sluta där p g a olika saker. Dels är det alldeles för mycket teori - ca 70 - 80 %. Fika, läsa i böckerna och titta på en video om hunduppfostran, det kan man faktiskt göra hemma. Och sen är det väldigt ryckigt, 2 gånger hundskola, 2 veckors uppehåll, 1 gång hundskola, 2 veckors uppehåll, 2 gånger hundskola, 4 veckors uppehåll, osv. Inte speciellt bra. Och så tycker husse och matte inte om att vi hundarna inte får hälsa på och leka med varandra innan lektionen börjar. Det är ju inte heller så bra för det är ju viktigt att man också lär sig den sociala biten. Men men, vi får väl se hur vi ska göra. Mig kvittar det. För allt det vi gör i hundskolan kan vi lika väl göra hemma på ängen och i skogen.

Den 13 november kom mattemor till oss igen och jag blev så glad så jag knappt visste vart jag skulle ta vägen!

Nu hade det också gått två veckor sedan jag fick kortisonsprutan mot den där knölen och den har inte försvunnit. Så den 15 november blev det dags för en liten operation.

Jag fick varken vatten eller mat efter klockan 19.00 kvällen innan. Det var ju inte så kul. Och på morgonen åkte matte och jag till djursjukhuset. Sen åkte matte till jobbet och jag fick vara kvar på djursjukhuset. Och så blev det operation.

Klockan 14.00 kom matte och mattemor tillbaka till djursjukhuset för att hämta mig och jag blev jätte-glad när jag fick syn på dem! Jag hörde hur Nina, veterinären, och min matte diskuterade operationen. Den hade tydligen gått mycket bra, såret ser bra ut, det blev sju stygn, och nu är det bara att hoppas att den läks fort. Jag ska få antibiotika i 10 dagar och sen ska vi dit igen för att dra stygnen.

Förresten så hade jag också en sån där fånig tratt på mig, som ser ut som en lampskärm. Men så fort vi kom hem, så tog matte av den. Hon tittar efter mig hela tiden så jag inte börjar slicka i såret. För där finns nämligen inget förband. Veterinären tyckte att det var mycket bättre utan. Bara när jag går ut ska jag få en liten strumpa över benet så att ingen smuts kan komma in i såret.

Det första matte gjorde när vi kom hem igen var att fylla min vattenskål. Jag var ju jätte-törstig efter att inte ha druckit någonting på 20 timmar! Senare ikväll ska jag också få mat igen. ÄNTLIGEN!!! Och så tog matte också av det lilla förbandet, som jag hade på frambenet, där kanylen hade suttit. Jag fick också ett par nya leksaker av matte. De är jätte-roliga att bita i. Och så köpte matte en sån där fin hundfilt till. Den är nästan likadan som den, som jag fick för ett par veckor sen, fast den ska vi ha i bilen. Snart ska jag nämligen få en ny bil och då måste man ju också ha en ny, fin filt till bilen!

hampus088.jpg (97283 bytes)
Hemma igen efter operationen

hampus089.jpg (97283 bytes)
Hemma igen efter operationen

Allting har gått jätte-bra. Tratten behövde jag inte använda alls. Jag fick antibiotika i tio dagar och det var ju kul det för det blev alltid en extra bit leverpastej då. Måndagen den 22 november ringde matte till veterinären och fick besked att den där knölen definitivt var godartad och mina människor blev jätte-glada.

Den 26 november åkte matte, mattemor och jag till veterinären igen för då skulle stygnen dras. Det hela tog inte mer än ett par minuter och sen var det klart och det var bara att åka hem igen. Turen till veterinären blev också första turen i den nya bilen, som husse och matte hade hämtat helgen innan och den är jätte-fin! Det är högt i taket och jag har gott om plats där och så ligger ju också min fina filt där och lite tuggben och så naturligtvis vattenskålen.

tassar.jpg (23028 bytes)

Tillbaka till Hampus' svenska sida

Zurück zu Hampus' deutschen Seite

Back to Hampus' English page