Hampus' dagbok
Maj 2005

2 maj 2005

Halv åtta imorse körde matte och jag till djurkliniken igen. Jag blev jätte-glad att träffa Nina igen. Hon tittade på svansen och sa, att det nog var bäst att operera bort en bit till. Så fördes jag till en box där jag skulle vänta på operationen.

Matte åkte till jobbet. Och klockan halv ett kom hon igen för att hämta mig. Operationen gick bra och jag har fått ett stort förband runt svansen. Och nu måste jag också bära kragen. Matte tycker så synd om mig, men det är bäst så. Och så kan vi ju använda kragen till lampskärm sen...

Jag blev jätte-glad när vi hade kommit hem igen. Jag piper lite, men inte på grund av smärta utan på grund av den där förb... tratten. Det har matte nämligen kollat. Så fort hon tar av tratten, slutar jag pipa. Den är i vägen hela tiden och så ser man ju så fånig ut med den. Men matte tar av den en stund då och då när hon kan kolla mig hela tiden.

Efter många fler veterinärsbesök den 4, 6, 10, 13, 16, 18, 20 och 30 maj började svansen äntligen läka, sakta men säkert. Stygnen efter den andra operationen togs den 16 maj och nu var det viktigare än någonsin att skydda svansen.

Tratten behöver jag emellertid inte ha på mig mer än på nätterna och det går riktigt bra. Det där konstiga röret, som jag har fått ha på svansen så länge, har matte börjat ta av lite då och då när hon har 100 % koll på mig. Det ska bli så skönt när allt detta är över. Och nu har håret på svansen också börjat växa igen.

hampus121.jpg (83070 bytes)


hampus122.jpg (48007 bytes)


hampus123.jpg (52884 bytes)


Här är förresten en bild på min älskade veterinär Nina. Hon är världens bästa och trevligaste veterinär!
nina_rund.jpg (63459 bytes)

Den 27 maj hände det nåt roligt. Min äng utanför huset, där jag bor, har fått besök! Bonden har kört dit korna igen! Från början var det bara fyra stycken men nu är det åtta och fler lär det bli framöver. Jag blev jätte-paff när jag såg dem och skällde på dem. Men de bryr sig inte om mig och jag får nog finna mig i att de går där på min äng under sommaren. Kan ju vara roligt med lite sällskap där med...

hampus124.jpg (81947 bytes)


hampus125.jpg (75934 bytes)


hampus126.jpg (63603 bytes)

tassar.jpg (23028 bytes)

Tillbaka till Hampus' svenska sida

Zurück zu Hampus' deutschen Seite

Back to Hampus' English page