Välkomin til Ísland! 

7 - 14 juni 2002

 

Reseberättelse

 

Torsdagen den 13 juni 2002


Körsträcka 99 km

 

Vår nästsista dag på Island. 

Vi gick upp vid halvåtta-tiden och åt frukost klockan 8. Vi tittade på Heiðis och Alisas vackra trädgård. Sen gjorde vi oss klara för 8.45 skulle vi bli hämtade till val- och delfinsafari. 

Strax för 10 kom vi fram i Njardvik, som ligger utanför Keflavik. I hamnen låg båten Moby Dick och väntade på oss. Sen bar det iväg. Det fanns t o m en havsbiolog ombord och det var ju bra. Vi var ute i lite mer än 3 timmar och det var en underbar båttur. Och vädret var toppen. När vi körde längsmed kusten såg vi massor av sjöfåglar och längre ut fick vi syn på 2 minkvalar och hundratals delfiner. Det var en fantastisk upplevelse. 

Efter båtturen fick vi skjuts tillbaka till Ellidahvammur. Vi packade våra badväskor och åkte till blåa lagunen igen, där vi tillbringade ytterligare några härliga timmar. Åter igen gjorde vi en ansiktsmask. 

Sen körde vi till Reykjaviks centrum för att handla lite och posta ett par vykort till och sen körde vi till Ellidahvammur igen. Vi solade och packade och gick och la oss ganska tidigt. Sjön suger och vi var verkligen trötta.

 


Moby Dick


Längs med kusten


 
Delfiner


Delfiner


Delfiner


Delfiner


Delfiner


Delfiner


 Och på väg tillbaka till hamnen


Moby Dick åter i hamn


 Ett inköpscentrum i Reykjavik

Back